Чиптунинг

Какво е чиптуниг?
Чиптунинг означава оптимизиране на софтуера в контролния блок на двигателя.Това се извършва с помощта на специален интерфейс, управляващият софтуер се изтегля (копира) директно през диагностичната букса. По същия начин в електронния блок се записва и новият тунинг-софтуер. Намесата е изцяло софтуерна – не се налага разглобяване на контролера.

Резултати от чиптунинга.
Чип или софтуерния тунинг представлява промяна на няколко параметъра,количеството гориво, време на запалване, времето на инжектиране и налягането на турбокомпресора. Чрез чиптунинга може, да се постигне повишение на мощността от 15% до 35% за двигатели с турбокомпресор.Значителното увеличение на въртящия момент е друг ефект на чиптунинга. В тази връзка, подобряване на мощността от 5% до 10% може да се постигне за двигатели без турбокомпресор.Казано накратко, с помощта на софтуер за тунинг  се постигнат значителни подобрения, особено по отношение на ускорение ,мощност и режим на работа. Също така чрез чиптунинга има възможност за премахване на някои ограничения, заложени от производителя като например електронно ограничение на скоростта или ограничаване на максималните обороти, премахване на филтър за твърди частици и д.р

Чиптунинга е спестяване!
Чиптунинга или софтуерния тунинг води до намаляване на разхода на гориво, без да променяме стила си на шофиране. Във времена на постоянно нарастващи цени на горивата, това със сигурност е повече от просто един хубав страничен ефект от чип-софтуерния-тунинг.Това е още една причината за високото ниво на удовлетвореност на клиентите от нашите услуги.

Резултати от чиптунинга на кратко
подобряване на мощноста от 5% до 35%
увеличение на въртящия момент от 5% до 35%
намаляване разхода на гориво

Чиптунинг за дизелови и бензинови двигатели
Подобряване работата на вашия автомобил и същевременно намаляване консумацията на гориво! Това е леснa задачи за екипа на atuning. Ние имаме ноу-хау и рутината да препрограмираме чипа в управляващия модул на двигателя.Повишаването въртящ момент на двигателя води до икономия на гориво. Благодарение на нашите инженери, софтуерните ни оптимизации са един от най-добрите, когато става дума за леки автомобили, камиони и трактори.

Без значение дали имате кола с бензинов или дизелов двигател ,ние ви очакаме с най-новите методи и технологии.
Нужна ви е професионална консултация. Потърсете ни!

Компетентност в чиптунинга.
Ние притежаваме опит натрупан в продължение на дванадесет години. Ние знаем, че високото ниво на собствена отговорност е една от основните характеристики за успех и превърнахме това в наше мото.